www.vgkomunalac.hr koristi kolačiće (cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti

Postavke kolačića možete kontrolirati i konfigurirati u Vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Slažem se

Iz arhive:

 

Jučer u 18 sati za sav promet otvoren je kružni tok u Velikoj Gorici na križanju Ulice Slavka Kolara i Ulice Matice hrvatske. Nakon dva mjeseca radova, kružni tok je završen prije svih rokova. Po puštanju prometa i ZET je počeo voziti redovnim trasama kojima je vozio i prije početka gradnje rotora.

Građanima je na njihovom strpljenju posebno zahvalio gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. -Zahvalio bih se svim građanima koji ovdje žive i koji su tri desetljeća trpjeli tranzitni promet, i ja sam živio u ovom dijelu grada. Trebalo je tu odgajati djecu, živjeti i prelaziti gotovo prometnu autocestu, ići u školu i u Dom zdravlja. Sada to postaje sve puno sigurnije i smirenije. Zahvalio bi im se jer su nam u neku ruku bili partneri. Zahvaljujem i VG Komunalcu koji je prije roka dovršio radove-rekao je gradonačelnik.

Izgradnja rotora počela je 13. lipnja, a već 15. kolovoza rotor je bio dovršen. Prekjučer od 9 do 13 sati izvršen je tehnički pregled, a nakon što je Ured za izdavanje uporabne dozvole dao odobrenje, gradonačelnik je jučer u promet pustio kružni tok ukupne vrijednosti 3 milijuna kuna.

–Rotor je jedan od prvih važnijih prometnih objekata koji će generirati razvoj života u Velikoj Gorici. Ovo nije samo prometno nego i životno čvorište. U budućnosti će veći dio grada biti prožet ovakvim prometnim čvorištima što će generirati sigurniji, smireniji, udobniji i ugodniji promet. Za one koji su u tranzitu kroz naš grad, ovdje više neće biti mjesta, za to smo izgradili zajedno s RH okolne prometnice i obilaznice.-istaknuo je gradonačelnik.

-Ovaj rotor na ovome mjestu predstavlja i simboliku – to je prvi gradski rotor u urbanom dijelu Velike Gorice. U skorom vremenu gradit ćemo ih još i od dvotračnih jednosmjernih ulica imat ćemo dvotračne smirenije ulice. Prvi sljedeći kružni tok koji će se graditi bit će na križanju Kolodvorske, Ulice Matice hrvatske i Ulice Ljudevita Posavskog. Smirit će se promet i u Zagrebačkoj ulici na križanju kod Unikomerca. Preduvjeti za to su izgradnja južne obilaznice, da se probije Miošićeva ulica i još par manjih ulica da se prožili. Mislim da će Velika Gorica iduće godine u prometnom smislu biti apsolutno drugačija – zaključio je gradonačelnik Barišić.

 

 

VG Komunalac d.o.o.
za obavljanje komunalnih usluga
Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45
10410 Velika Gorica
 
Tel: 01 6566 820
Fax: 01 6566 830
 
VG Komunalac d.o.o. (u daljnjem tekstu VG Komunalac) poduzima sve napore kako bi osigurao da informacije i podaci sadržani na ovoj internet stranici budu ispravni. Međutim, VG Komunalac ne može prihvatiti nikakvu odgovornost ili jamstvo da su informacije i podaci koji se ovdje pružaju ažurni, točni i potpuni. To vrijedi i za sve ostale internet stranice vezane pomoću hiperveza. VG Komunalac ne preuzima odgovornost za sadržaj takvih internetskih stranica vezanih pomoću hiperveze. VG Komunalac zadržava pravo izmjene ili dopune informacija ili podataka koje pruža na ovoj stranici bez prethodne najave.