www.vgkomunalac.hr koristi kolačiće (cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti

Postavke kolačića možete kontrolirati i konfigurirati u Vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Slažem se

 

ParkWalletVelika Gorica prva uvela plaćanje parkiranja putem pametnih telefona i kreditnih kartica.

ParkWallet aplikacija za plaćanje parkiranja funkcionira besprijekornoNova Park Wallet aplikacija omogućila jednostavnije i jeftinije parkiranje. Plaćanje parkiranja putem pametnih telefona i kreditnih kartica, bez plaćanja troškova sms poruke, snizilo je troškove građanima i do 30%.

U rad je puštena nova aplikacija Park Wallet koja omogućuje jednostavno, brzo i jeftinije plaćanje parkiranja putem pametnih telefona i kreditnih kartica. Park Wallet aplikacija je besplatna, bez ikakvog troška prema operateru, te je trenutno dostupna za plaćanje parkiranja na parkiralištima Grada Velike Gorice. Park Wallet aplikaciju, u suradnji s IPT tvrtkom, kreirao je i osigurao PBZ Card.

Moderna Park Wallet aplikacija korisnicima parkirališta grada Velike Gorice donosi brojne prednosti: do 30% niže troškove parkiranja u odnosu na plaćanje putem SMS poruka, kod kojih je trošak slanja SMS-a iznosio od 65 do 69 lipa po poruci, za razliku od Park Wallet aplikacije koja je besplatna, te se naplaćuje samo cijena parkiranja.


 

ParkWallet je informatički sustav koji omogućava plaćanje parkiranja korištenjem kreditnih i debitnih tj. platnih kartica preko smartphone mobilnog uređaja.

Sustav se sastoji od:

  • aplikacije ParkWallet za mobilne uređaje koji su opremljeni operativnim sustavima iOS (iPhone) i Android, a koji je izradila tvrtka IPT
  • serverskog sustava za provođenje naplate putem platnih kartica u realizaciji tvrtke IPT
  • naplatnog sustava u realizaciji PBZ Card-a
  • pozadinskog sustava vlasnika parkirališta ili koncesionara

Aplikaciju ParkWallet za mobilne uređaje moguće je preuzeti bez naknade na sljedećim linkovima:

a)      iOS: https://itunes.apple.com/us/app/parkwallet/id864063246?l=hr&ls=1&mt=8

b)      Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=hr.ipt.parkwallet

Pri prvom pokretanju instalirane aplikacije potrebno je obaviti registraciju tj. kreiranje korisničkog računa, kojim će se korisnik identificirati pri korištenju aplikacije i pristupati web stranici ParkWallet-a za pregled troškova uz mogućnost ispisa računa na adresi: https://parkwallet.ipt.hr.

Sustav omogućava brzo, jednostavno i prije svega sigurno plaćanje platnim karticama, jer se platni podaci čuvaju u kriptiranoj formi isključivo na mobilnom uređaju, te takvi ostaju do samog trenutka naplate. Osjetljivi platni podaci, dakle, u procesu plaćanja ni u kojem trenutku ne prolaze, niti ostaju zabilježeni u izvornom nezaštićenom obliku u bilo kojem informatičkom sustavu osim sustava PBZ Card-a.

Platne kartice koje su prihvatljive za plaćanje putem ParkWallet-a su: American Express, Visa (sve vrste uključujući i debitne, tj. kartice tekućih računa), Mastercard i Diners. Korisnik u aplikaciji može imati upisano više platnih kartica i za svako pojedino plaćanje može koristiti željenu platnu karticu.

Sustav je zanimljiv za korisnika po nekoliko osnova. Uz to što omogućava brzinu plaćanja identičnu onoj putem SMS poruka, prednosti su sljedeće:

  • Ne plaća se naknada za transakciju koja u slučaju SMS plaćanja iznosi od 0,65 do 0,69 kn, ovisno o mobilnom operatoru po svakom plaćanju. U slučaju parkirane karte od npr. 2,00 kn, ovo nije zanemariv trošak.
  • Za razliku od SMS-a, ParkWallet omogućava izradu i ispis fiskaliziranih računa koji mogu služiti za odbitak pretporeza za pravne osobe. U tu svrhu potrebno je možebitno izmijeniti i dopuniti korisničke podatke (OIB-om pravne osobe) na web stranici, prije plaćanja, kako bi fiskalizirani račun imao sve potrebne podatke za odbitak pretporeza.
  • Za razliku od SMS-a, i stranci mogu koristiti ovaj sustav za plaćanje parkiranja. Stranac ne može koristiti plaćanje putem SMS-a koristeći svoj mobilni uređaj i svoju SIM karticu, jer vjerojatno nije korisnik nekog od hrvatskih mobilnih operatora. Za ParkWallet dovoljno je da ima bilo koju prihvatljivu platnu karticu, bilo kojeg izdavatelja na svijetu i da ima Internet  na mobilnom uređaju (može i wi-fi). Ovo je vrlo prikladno za turiste.

Aplikacija ParkWallet ima veliki sat koji vizualno prikazuje preostalo vrijeme parkiranja. Na tom mjestu je omogućeno i produživanje vremena parkiranja.

Korisnik aplikacije ParkWallet ima mogućnost pregleda plaćenih parkiranja i bez potrebe odlaska na web stranicu ParkWallet-a.

Korisnik se ne mora prijavljivati u aplikaciju svaki put kad koristi ParkWallet, nego je odmah pri pokretanju usmjeren na ekran sa satom koji prikazuje preostalo vrijeme (ukoliko je parkiranje u toku). Naime, zbog želje za što većom brzinom i ugodnom za korisnika, aplikacija pamti korisnika sve dok on eksplicitno ne zatraži odjavu iz aplikacije. Nakon što se korisnik eventualno ipak odjavi iz aplikacije, može se ponovno prijaviti upisom svojim pristupnih podataka.

Kao i u slučaju SMS-a, aplikacija ParkWallet ima sustav podsjetnika na istek vremena parkiranja. Podsjetnik radi i u slučaju da je aplikacija ugašena. U tom slučaju podsjetnik dolazi u obavijesnu traku mobilnog uređaja, kao bilo koja druga obavijest (e-mail, SMS…).

ParkWallet aplikacija omogućava pohranjivanje često korištenih predložaka za još brže plaćanje.

ParkWallet također ima ugrađen GPS lokator, tako da može prepoznati u kojem se mjestu nalazi korisnik, te predlaže plaćanje parkiranja u tom mjestu (ukoliko je plaćanje ParkWallet-om u tom mjestu omogućeno).

VG Komunalac d.o.o.
za obavljanje komunalnih usluga
Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45
10410 Velika Gorica
 
Tel: 01 6566 820
Fax: 01 6566 830
 
VG Komunalac d.o.o. (u daljnjem tekstu VG Komunalac) poduzima sve napore kako bi osigurao da informacije i podaci sadržani na ovoj internet stranici budu ispravni. Međutim, VG Komunalac ne može prihvatiti nikakvu odgovornost ili jamstvo da su informacije i podaci koji se ovdje pružaju ažurni, točni i potpuni. To vrijedi i za sve ostale internet stranice vezane pomoću hiperveza. VG Komunalac ne preuzima odgovornost za sadržaj takvih internetskih stranica vezanih pomoću hiperveze. VG Komunalac zadržava pravo izmjene ili dopune informacija ili podataka koje pruža na ovoj stranici bez prethodne najave.